BannerCatalogus

Roland ECO-UV

Description

Flexibele UV-inkt

ECO-UV-inkt garandeert een ruim kleurgamma en een grote densiteit. De inkt blijft flexibel, zodat hij niet breekt als u het materiaal buigt of rekt. U kunt ECO-UV verkrijgen in cassettes van 220 ml en 500 ml* en in CMYK + wit + gloss (transparant). We raden aan deze inkt te gebruiken in combinatie met een afzuiging.

* Witte inkt is enkel verkrijgbaar in cassettes van 220 ml.

Grote materiaalkeuze

U kunt met ECO-UV op een bijna oneindige groep media printen. De LED-lampen drogen de inktdruppels meteen uit nadat ze op het materiaal landen waardoor ze niet geabsorbeerd worden of reageren met de media. Omdat er geen warmte wordt gebruikt voor de droging van de inkt, kan er bovendien op hittegevoelige materialen worden geprint. ECO-UV is zodoende compatibel met onder meer krimpfolie, PE, PET, BOPP, zelfklevende PVC, papier, synthetisch/natuurlijk leder en mesh.

Indoor en outdoor gebruik

ECO-UV geeft prachtige resultaten voor indoor toepassingen als etiketten, verpakkingen en displays. U kunt de inkt ook voor outdoor toepassingen gebruiken. De levensduur bij buitengebruik is twee jaar als u de transparante inkt voor de afwerking gebruikt.

Geen droogtijd

De prints zijn direct droog waardoor u ze meteen kunt verwerken. Dit komt omdat de LED-lampen de inkt meteen uitharden.

Stretchbare UV-inkt

Voor prints die een goede rekbaarheid vragen, kunt u een beroep doen op ECO-UV S. De prints kunnen tot 220% uitgerekt worden zodat ze zelfs op de meest moeilijke en oneffen vormen, hoeken en golvingen kunnen worden aangebracht. Dankzij de grote elasticiteit sluiten de prints perfect aan op de contouren van bijvoorbeeld PET-flessen en plastic drinkbekers. De inkt is ook ideaal voor vacuümgevormde kuststoffen die gebruikt worden voor onder meer dienbladen, auto-onderdelen en beschermhoezen van elektronische apparaten. De inkt kan daarnaast gebruikt worden voor driedimensionale grootformaatprints, zoals displays, signalisatie en interieurartikelen. ECO-UVS wordt aangeboden in cyaan, magenta, geel, zwart en wit en is compatibel met de VersaUV LEC en LEJ-printers van Roland DG.*

* Enkel beschikbaar in de configuratie CMYK+wit+wit. Gebruikers van de VersaUV die met de standaard ECO-UV-inkt werken kunnen overstappen op ECO-UV S.

Share this product