Alles over onze zonwerende folies

Alles over onze zonwerende folies

De lente is weer begonnen, wat betekent dat de zon volop zal schijnen! Dat is natuurlijk heerlijk op een vrije zaterdagmiddag, maar minder ideaal voor kantoorgebouwen, huizen en winkels waarbij veel direct zonlicht op de ramen valt. De stralen van de zon kunnen het binnen namelijk in rap tempo erg warm maken. Ook hebben we allemaal wel eens meegemaakt dat meubels, boeken of andere spullen verbleken wanneer ze lang in de zon voor het raam staan. Voor al die problemen biedt zonwerend folie gelukkig een oplossing. In deze blog lees je alles over de zonwerende folies van Tripa.

Het voordeel van zonwerend folie

Zonwerend folie zorgt ervoor dat er minder zonlicht naar binnen kan vallen in een ruimte. Dat geeft niet alleen bescherming tegen UV-straling, maar is ook erg prettig voor de temperatuur. In ruimtes met zonwerend folie op de ramen is de temperatuur namelijk significant minder hoog in de zomer. Bovendien zorgt zonwerend folie op de ramen ook in de winter voor een betere isolatie, door de warmte beter vast te houden. Zo heb je dus het hele jaar plezier van dit type folie op de ramen. Bovendien helpt het aanbrengen van zonwerend folie om het gebruik van verwarming en airco terug te dringen: goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Verschillende soorten zonwerende folies

Er zijn verschillende soorten zonwerende folies voor zowel binnen als buiten. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld gaan voor een klassiek folie, maar kun je ook kiezen voor zonwerend raamtextiel, bijvoorbeeld van Squid. Dit speciaal ontwikkelde textiel kan worden aangebracht op ramen en reflecteert daar vervolgens het zonlicht, net als een gewoon zonwerend folie. Ook heb je altijd de keuze in de sterkte van het zonwerend folie. Zo houdt een folie van 75 micron bijvoorbeeld het grootste deel van het zonlicht tegen, terwijl een folie van 40 micron een stuk transparanter is.

Zonwerend folie bij Tripa

Of het nu om commerciële gebouwen of woonhuizen gaat: zonwerend folie kan een hoop betekenen voor de binnentemperatuur. In onze webshop kun je terecht voor folies en textiel van kwaliteitsmerken, die de nadruk leggen op de gebruiksvriendelijkheid van hun folies. Dat betekent dat deze zonwerende folies snel en eenvoudig kunnen worden aangebracht. Heb je nog vragen over het gebruik of het aanbrengen van een zonwerend raamfolie? Dan kun je altijd contact met Tripa opnemen. Onze klantenservice denkt graag met je mee.