voor professionals in Print en Sign

Zo monteer je ASLAN SE 75 Mirror Effect anti-scratch film

Deze spiegelfolie van Aslan is écht strak en helder als glas. Succesvol aanbrengen van deze film doe je op deze manier:

  1. Reinig en ontvet de ondergrond zorgvuldig en verwijder oneffenheden en stofdeeltjes.
  2. Breng je de folie aan op plaatmateriaal, gebruik dan rondom en royaal een reinigingsvloeistof voordat je de beschermfolie van het plaatmateriaal verwijdert. Dan voorkom je aantrekking van stof door de statische werking.
  3. Je kan de eventuele statische werking van de ondergrond verlagen door alvast een laagje water met daarin wat zeep te sprayen.
  4. Verwijder de backing van de spiegelfolie en behandel de film voorzichtig, om knikken te voorkomen.
  5. Leg de film neer met de lijmlaag naar boven en spray water met wat zeep op de belijming. Deze zeepoplossing deactiveert tijdelijk het hechtingsvermogen van de lijmlaag van de folie.
  6. Positioneer de film door een rand aan te sluiten op je ondergrond en wrijf deze voorzichtig aan met een viltblokje of zachte spatel of rakel.
  7. Vervolgens sluit je de folie zorgvuldig verder op de ondergrond aan, terwijl je met het viltblokje of de zachte spatel het water naar de buitenkanten toe onder de film vandaan wrijft. Zo voorkom je bubbels en bellen onder de folie.
  8. Daarna wrijf je nog een keer van binnen naar buiten over de hele folie, dit keer krachtiger.
  9. Omdat de folie voorzien is van een drukgevoelige acrylaat lijmlaag, is het zinvol om een paar uur later nogmaals krachtig de hele film aan te wrijven. Dit verbetert en versnelt de hechting.
  10. Het duurt nu nog een paar dagen voordat de lijmlaag de volledige hechting opbouwt. Vermijdt mechanische krachten, zeker langs de randen, om de uiteindelijk hechting niet te verstoren.