voor professionals in Print en Sign

Canon zet de toon met de Océ Colorado 1640

Baanbrekende innovatie in roll-to-roll printen met nieuwe UVgel-printtechnologie

De Océ Colorado 1640 is een zeer snelle roll-to-roll printer die beschikt over de UVgel-printtechnologie. Voorzien van 4 kleuren UVgel is deze machine in staat om met een topsnelheid van 150m2/uur banners en billboards te produceren. Op de hoogste kwaliteit behaalt deze printer een snelheid van 40m2/uur.

Hoge productiviteit gaat vaak ten koste van kwaliteit. En hoge kwaliteit betekent vaak minder mediaflexibiliteit. Met de Canon UVgel-printtechnologie behoren compromissen tot het verleden.

De Océ Colorado 1640 zet een nieuwe standaard in automatisering en industrialisatie

De printer beschikt over een ladesysteem waarin maximaal 2 rollen media geladen kunnen van ca. 50kg. Deze 2 rollen kunnen hetzelfde materiaal en formaat hebben maar kunnen ook verschillen van soort en afmeting. Dit systeem maakt het mogelijk dat de machine zonder tussenkomst van de operator kan wisselen van materiaal. 

Het automatisch meetsysteem van de printer zorgt ervoor dat de dikte van de media automatisch gemeten wordt waardoor u verzekerd bent van een optimale printkwaliteit en minder risico loopt dat de media vast loopt.

Colorado groot

UVgel-printtechnologie

De verwarmde UVgel-inkt wordt bij contact met het printmateriaal direct “gepositioneerd” wat resulteert in een zeer hoge nauwkeurigheid met minimale vergroting en geen bloeding van de inkt. Doordat de inktspreiding en het samenvloeien van de inkt geminimaliseerd wordt kan het juiste inktvolume voor alle kleuren nauwkeurig gerealiseerd worden. Ook bij hoge snelheden kunnen daardoor hoge kwaliteit en grote kleurintensiteit gerealiseerd worden. Dit resulteert in een reductie van de printkosten tot 40% ten opzichte van Latex en eco-solvent.

De nieuwste generatie piëzo printkoppen zijn voorzien van een gepatenteerd systeem waarbij de prestaties van de nozzles tijdens het printen voortdurend bewaakt wordt door gebruikt te maken van akoestische sampling- technologie.  Het led UVcuring systeem zorgt ervoor dat er een uniforme, post-print UV curing plaats vindt zonder dat hier hoge temperaturen voor nodig zijn. Hierdoor zijn ook de flexibele materialen die zeer gevoelig zijn voor warmte geschikt om de de UVgel techologie geprint te worden.  De UVgel-prints zijn direct droog en kunnen direct gelamineerd en/of afgewerkt worden.

De UVgel-inkt produceert een groot kleurenspectrum dat vergelijkbaar is met eco-solvent inkt, maar met het milieu- en veiligheidsprofiel van latex en UV-inkt. Prints gemaakt met UVgel zijn duurzaam, kleurvast en zijn uitermate geschikt voor buiten toepassingen, terwijl de geurloze en PVC-vrije prints voldoen aan de hoogste milieueisen voor gebruik binnenshuis.

Colorado 2
Colorado 3
Colorado 4