Carepakketten voor efficiënt printen

Carepakketten voor efficiënt printen

Iedereen die regelmatig met professionele printers werkt, weet hoe belangrijk het is om deze goed te onderhouden. Zo zijn jij en je klanten altijd verzekerd van goed werkende apparaten met hoge kwaliteit afdrukken. Hoe je het onderhoud van je apparaten het beste aanpakt? Je kunt het natuurlijk allemaal zelf uitvogelen, maar verschillende printerproducenten bieden ook speciale carepakketten aan. Dankzij preventief onderhoud en snelle service kom je als drukker nooit voor verrassingen te staan.

Wat houdt een careprogramma voor printers in?

Wanneer printers niet regelmatig worden onderhouden, loop je het risico om voor onverwachte storingen én kosten te komen staan. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van een carepakket of -programma voor je printers. Je krijgt hiermee niet alleen regelmatig preventief onderhoud aangeboden, maar maakt ook op elk moment eenvoudig gebruik van ondersteuning op afstand. Kan een probleem op deze manier niet opgelost worden? Dan komt er een ervaren technicus langs om het probleem op te lossen. Het bezoek van de technici, het vervangen van printkoppen (afhankelijk van het model en/of gekozen pakket), software en firmware upgrades en alle benodigde onderhouds- en reparatie-onderdelen zijn allemaal inbegrepen in een careprogramma voor printers.

HP-careprogramma

De voordelen van een printer carepakket

Een groot voordeel van een careprogramma is dat je vaak goedkoper uit bent dan wanneer je een eventuele storing op andere wijze moet oplossen. Met een carepakket ben je daarnaast veel sneller geholpen bij storingen of gebreken. Het is namelijk niet nodig om contact op te nemen met derden en te wachten op een offerte. In plaats daarvan kun je meteen geholpen worden door betrouwbare technici, zonder onverwachte kosten.

Wanneer je gebruikmaakt van de service van een carepakket, ben je altijd snel geholpen voor een vriendelijke prijs. Door je printers goed te onderhouden, heb je bovendien een stuk meer gemoedsrust en kun je efficiënter werken.

Nog een bijkomstig voordeel is dat je via een carepakket vaak ook gebruik kunt maken van professionele trainingen. Merken als HP en Roland bieden speciale trainingen aan bij hun care-service, waarmee je je kennis en vaardigheden kunt vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van het drukproces of het laten groeien van je printbedrijf.

HP Latex-800-w printer - Product Enviro

Waarom een careprogramma voor printers belangrijk is

Als professionele drukker is het belangrijk dat je altijd kunt vertrouwen op je apparatuur. Juist daarom raden we bij Tripa aan om een carepakket aan te schaffen voor je printers. De meeste printermerken uit ons assortiment bieden hun eigen versie van een carepakket aan. Vraag je je af waar je het beste terecht kunt om het regelmatig onderhoud van je printers te regelen? Dan kun je ook altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers weten namelijk alles van de printindustrie en kunnen je helpen met de keuze voor een careprogramma.