De mogelijkheden voor fietspersonalisatie

De mogelijkheden voor fietspersonalisatie

Nu de lente in volle gang is, stapt Nederland weer vaker op de fiets. Of het nu om een gewone stadsfiets, een sportieve racefiets of mountainbike gaat: het wordt steeds gebruikelijker om fietsen te personaliseren. Niet alleen ziet dat er mooi uit, ook helpt fietspersonalisatie tegen het kwijtraken of zelfs stelen van fietsen en bijbehorende spullen. Bij Tripa vind je alles wat je nodig hebt om fietsen te personaliseren, of je nu met je eigen fiets aan de slag gaat of je als bedrijf wil richten op fietspersonalisatie. In deze blog leggen we je alles uit.

Racefietsen en toebehoren personaliseren

Niet alleen een fiets zelf kan gepersonaliseerd worden: veel mensen kiezen er ook voor om hun helm of andere benodigdheden te personaliseren. Dat doen ze vaak in navolging van professionele racefietsers, die natuurlijk hun teamnaam en sponsornamen terug laten komen op hun fiets. Klanten kunnen hun fiets bijvoorbeeld personaliseren met hun naam, de vlag van hun land, een merklogo of een combinatie daarvan. Dat kan eenvoudig met fietsstickers gemaakt van waterdicht en UV-bestendig materiaal.

Fietspersonalisatie met fiets-bestickering racefiets

Fietsen wrappen

Ook kunnen klanten ervoor kiezen om hun gehele fiets te laten wrappen. Op die manier krijgt echt de hele fiets een compleet nieuwe uitstraling. Dat kan eenvoudig met een van de vinyl folies uit onze webshop. Het wrappen van een fiets werkt in principe hetzelfde als carwrapping: folies kunnen dus ook bedrukt worden voor een volledig gepersonaliseerde uitstraling. Wrapfolie van goede kwaliteit gaat meestal zo’n 8 tot 12 jaar lang mee. Wel is belangrijk om te weten dat het folie ietwat gewicht toevoegt aan een fiets: namelijk zo’n 50 tot 100 gram. Vooral voor professionele racefietsers en mountainbikers kan dit, in verband met de aerodynamiek, van belang zijn.

Fietspersonalisatie met folie-wrap op frame

De mogelijkheden voor fietspersonalisatie bij Tripa

Bij Tripa vind je een breed assortiment aan printmedia en apparatuur, geschikt voor het personaliseren van fietsen. Onze webshop is dan ook de ideale start voor elke soort fiets die je wil personaliseren. We bieden verschillende soorten folies voor het deels of volledig wrappen van verschillende soorten fietsen. Heb je vragen over het gebruik van een van onze printmedia voor racefietsen, mountainbikes of stadsfietsen? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren medewerkers kunnen je precies vertellen welk product waarvoor geschikt is.

Fietspersonalisatie met warp-folie