De nieuwe Canon Colorado M-serie bij Tripa

De nieuwe Canon Colorado M-serie bij Tripa

Met de nieuwe Colorado M-serie introduceert het kwaliteitsmerk Canon hun eerste rol-naar-rolprinters met witte inkt. Deze printerserie, bestaande uit twee modellen, biedt de kwaliteit die je gewend bent van Canonprinters met extra flexibiliteit. De ‘M’ in de M-serie staat volgens het merk dan ook voor ‘modulariteit’ en ‘minimum maintenance’. De nieuwe printers zijn flexibel aan te passen naar jouw productie-eisen, zijn zuinig in inktverbruik en laten zich makkelijk onderhouden. Tripa geeft je alvast een kijkje in de functionaliteiten en specificaties van de Colorado M-serie.

Functies en specificaties van de Canon Colorado M-serie

De Colorado M3 en M5 printers zijn twee rol-naar-rolprinters van 1.6 meter breed. Canon heeft bij de ontwikkeling van deze nieuwe serie onder andere ingezet op printsnelheid. Zo heeft de M3 een printsnelheid van 29m2 per uur bij een hoge kwaliteit print en is de M5 nog sneller met 40m2 per uur. Respectievelijk hebben de printers een maximumsnelheid van 111 en 159 m2 per uur. Bovendien zijn de printsnelheden makkelijk op en af te schalen, wat de Colorado M-serie zeer flexibele, productieve printers maakt.

Canon Colorado rol-naar-rolprinter

Om het productieproces nog verder te optimaliseren, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een UVgel Print Factory- of UVgel Wallpaper Factory-configuratie. Hiermee is de Canon M-serie te integreren met het snijden, terugwinden, oprollen of stapelen van prints. Dit kan zorgen voor een minimaal printvolume van 50.000m2 per jaar. Bovendien kan deze machine met de factory configuratie geschikt gemaakt worden voor het gebruik van Jumbo rollen. Dit is een unieke eigenschap voor printers van 1.6 meter breed!

Printen met witte UVgel-inkt

Met deze printerserie brengt Canon ook haar speciale UVgel witte-inkt uit. Dankzij de unieke samenstelling van deze gel kan met witte inkt geprint worden op een breed scala aan materialen, zoals raamdecoratie, etiketten en behang, maar ook getextureerd papier, gekleurd materiaal en transparante, reflecterende en magnetische media. Met de UVgel witte-inkt van Canon zijn veelgehoorde klachten over witte inkt, zoals het hoge inktverbruik en het regelmatig onderhouden van de spuitmondjes, verleden tijd. De gel in deze inkt zorgt voor een dichte, ondoorzichtige inktlaag zonder inkt te verspillen. Met de UVgel witte-inkt ben je daardoor verzekerd van witte prints van de hoogste kwaliteit.

Canon Colorado UVgel-inktpatronen

Colorado M-serie met bekende FLXfinish+ optie

Canonprinters maken nu al gebruik van de handige FLXfinish+ optie en deze is ook toe te voegen aan de printers uit de nieuwe Colorado M-serie. Met FLXfinish+ is het mogelijk om mat, glanzend of een combinatie daarvan toe te voegen aan een CMYK-print, zonder hiervoor extra vernis te moeten gebruiken. Op deze manier wordt het dus mogelijk om binnen één print zowel mat als glans te printen. Let wel op: de FLXfinish+ optie kan nog niet tegelijkertijd met de witte UVgel-inkt gebruikt worden.

De Canon Colorado M-serie bij Tripa

Als expert op het gebied van professionele printers neemt Tripa de nieuwe serie van Canon natuurlijk ook op in haar aanbod. Naast de oude vertrouwde Canon Colorado 1630 en 1650 die we al langer met succes aanbieden, kun je bij ons ook terecht voor de Colorado M-serie. Ontdek zelf de voordelen van deze nieuwe, flexibele printerserie en bestel de Canon Colorado M3 of M5 eenvoudig in onze webshop. Heb je vragen over een van de nieuwe functies van de M-serie of twijfel je welke printer het meest geschikt is voor jouw productieproces? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze printexperts denken graag met je mee.

Canon Colorado rol-naar-rolprinter interface

Demo aanvragen

Het is ook mogelijk om een demo aan te vragen zodat je alle mogelijkheden die deze machine te bieden heeft zelf kunt ondervinden. Hiervoor kun je op een eenvoudige wijze een aanvraag indienen via https://tripa.nl/contact/. Wees er snel bij want de belangstelling voor deze nieuwe printer zal groot zijn