Knifeless tape

Knifeless tape

Bij Tripa horen we regelmatig over schade aan voertuigen doordat er te diep wordt gesneden tijdens het aanbrengen van een carwrap. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit te voorkomen, namelijk door knifeless tape te gebruiken. Niet alleen is dit soort tape makkelijk en eenvoudig aan te brengen; ook zullen er geen zichtbare snijlijnen en natuurlijk geen schade op de ondergrond zijn. Hieronder leggen wij je alles uit over het gebruik van knifeless tape.

Knifeless-tape recht snijden

Alles voor een verzorgde carwrap met knifeless tape

Met knifeless tape weet je zeker dat een carwrap er verzorgd uitziet en strak afgewerkt wordt, zonder dat hier een mes aan te pas komt. Dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe, maar hoe werkt knifeless tape nu precies? Dit soort tape wordt onder het carwrapfolie aangebracht, precies op de lijn waar het folie moet eindigen. Zorg er altijd voor dat het knifeless tape nog minstens zeven tot twaalf centimeter uitsteekt. Nadat het folie is aangebracht, trekt u het onderliggende tape los. Door recht omhoog te trekken, zal het tape door het folie heen snijden. Zo krijg je dus een perfecte snijlijn, zonder het gebruik van een mesje.

Verschillende soorten knifeless tape

Knifeless tape is in verschillende diktes verkrijgbaar, waardoor het ook geschikt is voor stug of gelamineerd folie. Bovendien zijn er ook verschillende soorten tape voor verschillende toepassingen. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld finish line, design line, bridge line en perf line tape. We leggen graag uit wat deze verschillende toepassingen inhouden.

Finish line tape

Finish line knifeless tape is bedoeld voor de randen van een carwrap. Door hier gebruik te maken van tape, ben je er zeker van dat folie niet zal rafelen of loslaten aan de randen van deuren, ramen of rondom de autospiegels.

Design line tape

Design line knifeless tape is perfect om scherpe hoeken en andere afwijkende contouren mee te snijden. Dit type tape wordt daarom vooral gebruikt voor striping en accenten.

Bridge line tape

Bridge line knifeless tape wordt vaak gebruikt in de ruimte tussen twee autodeuren, waar zich vaak een rubberen afdichting bevindt. Met bridge line tape is het bovendien mogelijk om een wraparound afwerking te creëren.

Perf line tape

Perf line knifeless tape is speciaal gemaakt voor geperforeerd raamfolie of one way vision folie. Hiermee zorg je eenvoudig voor de juiste afwerking van elk raam. Het enige wat je nodig hebt voor een verzorgde carwrap is dus onze knifeless tape. Hiermee ben je verzekerd van een goede én strakke afwerking. Bovendien is werken met knifeless tape een stuk eenvoudiger dan de traditionele manier van folie aanbrengen. Twijfel je welk soort tape je kunt gebruiken voor welk folie, of heb je een andere vraag over knifeless tapes? Tripa staat altijd klaar om al je vragen te beantwoorden.