Levertijden van materialen onder druk?

container-nieuwsbrief-3

Tripa stelt zich ten doel om jou als gewaardeerde klant te ontzorgen in de tijdige aanvoer van de grondstoffen en materialen die je nodig hebt om mooie reclame-uitingen te maken.

We realiseren ons maar al te goed hoe groot de uitdaging voor jou is om je onderneming aan te passen aan de krimpende en beweeglijke markt. Dat is bij Tripa natuurlijk ook goed merkbaar.

Maar sinds de uitbraak van de pandemie is het voor ons daarnaast een bijzondere strijd geworden om deze grondstoffen en materialen op tijd binnen te krijgen. We hebben vaker een dergelijke grondstofcrisis meegemaakt en meestal beperkt zich zoiets tot maximaal een jaar.

Naast Tripa zijn er binnen onze groep ook productiebedrijven die dezelfde basis grondstoffen aankopen die ook worden verwerkt in de materialen die je bij Tripa afneemt. Wij zijn daardoor goed op de hoogte van wat er in de wereldmarkt speelt.

We hebben de voorraden daarom flink opgehoogd en daardoor lukt het ons tot nu toe meestal om die gaten op te vangen.

Overzees transport
Nu is het een crisis van een geheel andere orde. Niet alleen is er een productietekort als gevolg van fabriekssluitingen. Er is nu ook een aanhoudende vervoerscrisis gaande die al anderhalf jaar aan het aangroeien is. Begonnen rond de jaarwisseling van 2019 naar 2020 en nu nog niet ingelopen.

Tekort aan containers zorgt voor schepen die niet vol vertrekken vanaf de havens en de prijzen van het overzeese transport reizen de pan uit. Alle producten die je gebruikt komen deels overzees. Niet alleen de producten die wij voeren maar ook die van onze collega’s.

Het bovenstaande zijn de belangrijkste redenen waarom er geregeld prijsverhogingen moeten worden doorgevoerd.  Het einde is helaas nog niet in zicht. Daarom voelen wij het als onze plicht om je te informeren.

TIP: Bouw zelf ook een dekking van tenminste 5% in, wanneer je aanbiedingen moet maken die een geldigheidsduur hebben van meer dan 2 maanden.

DHL

Binnenlands transport
Dan graag nog je aandacht voor een Nederlandse uitdaging. Niet alleen het overzeese transport is van slag. Door dezelfde pandemie zijn aankopen via webshops in Nederland met meer dan 30% gegroeid.

Dit legt een enorme druk op het binnenlands transport. Hoewel wij met DHL heel goede contracten hebben, worden ook zij, net als alle andere vervoerders in Nederland, geplaagd door overmacht.

Dat betekent dat zij niet altijd meer kunnen garanderen dat zendingen die vandaag bij ons vertrekken, de volgende morgen vóór 11.00 ter plekke zijn.

Wij vragen je vriendelijk om jouw begrip. Als het even kan, bestel een dag eerder of plan wat extra ruimte in. Wij blijven natuurlijk ons uiterste best doen om dat wat je van ons gewend bent in te blijven vullen. Dat doen we graag!

We hopen met jou samen dat alles snel weer een beetje normaal wordt. Tot die tijd wensen wij je succes met jouw strijd en hopen op je vertrouwen te mogen blijven rekenen.

Team Tripa