Media die kouder weer niet erg vinden

Media die kouder weer niet erg vinden

De zomer is nu echt voorbij en de koudere maanden komen er weer aan. Dat brengt verschillende vragen met zich mee voor professionals in de sign- en printindustrie: lagere temperaturen kunnen immers een groot effect hebben op het aanbrengen van verschillende soorten folies. In deze blog hebben we daarom een aantal media verzameld die kouder weer juist niet erg vinden. ContraVision one way vision folie en ASLAN DFP 05 Monster Tack zijn zeer geschikt om aan te brengen bij lagere temperaturen. Lees snel verder en ontdek hoe dat komt!

Het effect van kou op folies

Als het aanbrengoppervlak of de omgeving koud is, kan het voorkomen dat pas aangebrachte folie weer loslaat. Dit komt omdat een lage temperatuur de plasticiteit van een folie vermindert, waardoor het zich minder makkelijk aan de vorm van het oppervlak aanpast. Bovendien heeft de temperatuur ook effect op de lijmlaag, die een stuk minder goed zal plakken wanneer het koud is. Vooral bij gebogen of gestructureerde oppervlakken loop je dus het risico dat een folie bij lage temperaturen niet goed aanhecht. Als laatste ben je ook afhankelijk van het materiaal waarop je de folie aan wilt brengen. Materialen zoals glas of metaal houden bijvoorbeeld lang temperaturen vast en blijven daardoor langer koud.

Thermometer in de sneeuw

Media die tegen lage temperaturen kunnen

Gemiddeld kun je een folie het beste aanbrengen bij een temperatuur van ten minste 10°C, maar in de wintermaanden wil de buitentemperatuur daar toch al gauw onder duiken. Gelukkig worden er tegenwoordig ook folies ontwikkeld speciaal voor lagere temperaturen. In ons assortiment vind je er twee.

ASLAN DFP 05 MonsterTack

Dit polymeer digitale printfolie van ASLAN staat bekend om zijn enorm hoge kleefkracht. De folie is daarom ideaal voor oppervlakken met een lage oppervlaktespanning of met veel reliëf. Bovendien is dit folie uitermate geschikt voor applicatie bij lage temperaturen. ASLAN DFP 05 folie kan namelijk al vanaf -10°C worden aangebracht. Dat is dus ruim twintig graden lager dan gemiddeld voor digitale printfolies!

ContraVision one way vision

One way vision folie van ContraVision wordt als privacyfolie aangebracht op ramen. Dankzij dit geperforeerde folie kun je wel naar buiten kijken, maar niet naar binnen. Folie van ContraVision is daarom populair op etalageruiten en bij kantoorgebouwen. Wat ook bijdraagt aan de populariteit van de folies van ContraVision, is dat ze praktisch het hele jaar lang aangebracht kunnen worden. One way vision folie van ContraVision is namelijk al aan te brengen bij een temperatuur vanaf 4°C.

ContraVision bedrukte gaatjes folie meisje met muts

Tips voor folies aanbrengen bij kou

Beide media uit deze blog bestel je eenvoudig in onze webshop. Om de applicatie van folie bij koud weer nog meer te vergemakkelijken, zijn er bovendien een paar zaken waar je zelf op kunt letten. Zorg ervoor dat je je materiaal niet bewaart in een koude omgeving en laat een folie altijd opwarmen tot kamertemperatuur voordat je op aanbrengen overgaat. Breng je folie buitenshuis aan? In de winter is de namiddag vaak het ideale moment voor folieapplicatie. De zon heeft het oppervlak op dat moment namelijk al enigszins opgewarmd. Als laatste is het natuurlijk, net zoals altijd, belangrijk om het folie aan te brengen op een schoon en droog oppervlak.

ContraVision bedrukte folie Montreal ziekenhuis