Ontdek de voordelen van interieurfolie voor scholen

Ontdek de voordelen van interieurfolie voor scholen

Een school renoveren gebeurt niet zomaar. De kleinste verbouwing kan het lesgeven gedurende het schooljaar flink in de weg komen te zitten en kost bovendien ook onnodig veel geld. Geld dat veel nuttiger besteed kan worden binnen het onderwijs. Daarom zien we dat steeds meer klanten in de onderwijssector kiezen voor een veel eenvoudigere oplossing: interieurfolie. Daarmee geef je een interieur snel en gemakkelijk een compleet nieuwe uitstraling, voor een fractie van de prijs van een traditionele verbouwing. Hoe interieurfolie ingezet kan worden in schoolgebouwen en wat het zo gebruiksvriendelijk maakt? Dat leggen we uit in deze blog.

Interieurfolie voor schoolgebouwen

De uitstraling van een schoolgebouw kan een groot effect hebben op de tevredenheid van zowel de medewerkers als de leerlingen. Lesgeven en studeren gaat nu eenmaal een stuk makkelijker in ruimtes die er uitnodigend en aangenaam uitzien. Bovendien kan interieurfolie bijdragen aan een fijner binnenklimaat. Zo kan zonwerend of temperatuurverlagend folie op de ramen bijvoorbeeld een groot verschil maken in de zomer. Een goede leeromgeving heeft immers baat bij een prettige binnentemperatuur, als buiten de zon schijnt. Met interieurfolie kunnen niet alleen muren, ramen en vloeren een nieuw jasje krijgen: ook schoolobjecten zoals tafels, stoelen en kasten zijn zeer geschikt voor het gebruik van interieurfolie.

Hal middelbare school gerenoveerd met interieurfolie

De juiste interieurfolie vermindert afleiding

Met interieurfolie krijgen onder andere de conciërgeruimte, de receptie, de leerlingenbalie of de lerarenkamers een nieuwe, modernere uitstraling. Een duurzame oplossing, met het oog op hergebruik en een verlenging van de levensduur van bestaande materialen. In lokalen en overblijfruimtes kun je met interieurfolie bovendien een fijne sfeer creëren, die leerlingen op hun gemak stelt én hun concentratievermogen bevordert. Ramen en deuren die aan wandelgangen grenzen kunnen bijvoorbeeld worden afgeschermd met one way vision of privacy folie. Zo valt er nog voldoende daglicht in elk lokaal en elke gang, maar worden leerlingen niet onnodig afgeleid door wat er buiten het lokaal gebeurt. Gebruik interieurfolie met een subtiele houtlook op de muren van lerarenkamers en pauzeruimtes om een warme, huiselijke sfeer te creëren, of ga juist voor een industriële, strakke, moderne uitstraling met betonlook interieurfolie in klaslokalen.

Klaslokaal gerenoveerd met interieurfolie

De voordelen van interieurfolie voor scholen

Het gebruik van interieurfolie op scholen is enorm tijds- en kostenbesparend. Het onderwijs hoeft er niet voor onderbroken te worden, omdat folie vaak al binnen één dag aangebracht kan worden. Bovendien is het gebruik van interieurfolie een stuk goedkoper dan een verbouwing – ideaal nu de budgetten in het onderwijs zo onder druk staan. Bij Tripa vind je een ruim assortiment aan interieurfolies van zowel CoverStyl als SOIF. Deze zijn geschikt voor wanden, deuren, meubels, ramen, vloeren en meer. Met de hoge kwaliteit interieurfolies uit ons assortiment is elk schoolgebouw om te toveren in de ideale leeromgeving.