Waarom interieurfolies perfect zijn voor vakantiehuizen

Waarom interieurfolies perfect zijn voor vakantiehuizen

Het wrappen met interieurfolie is dé manier om een vakantiehuis of stacaravan duurzaam te restylen en te re-usen. De toeristenbranche verandert snel, en bezoekers verwachten vaak het nieuwste van het nieuwste. Toch is het onmogelijk om een recreatiepark jaarlijks te verbouwen om met de laatste trends mee kunnen te gaan. Daarom raden we bij Tripa interieurfolie aan. In deze blog vertellen we je er alles over: van de verschillende soorten folies die er zijn, tot de zaken waar je op moet letten bij het aanbrengen.

Een recreatiepark als nieuw met interieurfolie

Wanneer elk huis op een recreatiepark een nieuwe keuken, badkamer en nieuw meubilair moet krijgen, kijk je vaak tegen een aanzienlijk prijskaartje aan. Gelukkig zijn er ook goedkopere en meer duurzame oplossingen. Met de juiste interieurfolies laat je elke ruimte en elk meubelstuk er weer als nieuw uitzien: van de douche- en toiletruimte tot de keukenkastjes en de eettafel. Interieurfolies zijn verkrijgbaar met verschillende prints en structuren. Zo kun je de badkamer bijvoorbeeld een chique marmerlook geven en de keukenkasten wrappen met een folie met houtlook. Een eenvoudige manier om elk vakantiehuis of elke stacaravan te moderniseren. Bovendien is het gebruik van interieurfolie een stuk sneller en bovendien duurzamer dan een volledige verbouwing: een keuken is bijvoorbeeld al binnen één dag klaar.

Keuken van vakantiehuisje gewrapt met interieurfolie

Raamfolies voor vakantiehuizen

Folies zorgen er niet alleen voor dat vakantiehuizen een nieuwe, modernere uitstraling krijgen, maar ze kunnen ook het leefcomfort op een recreatiepark verhogen. Denk bijvoorbeeld aan UV- of kou-werende raamfolie. Met de juiste inzet van dit soort folies bespaar je in de winter op stookkosten en is het in de zomer vaak net een paar graden koeler binnen waardoor de airco minder hard hoeft te werken. Folies worden ook veel gebruikt op recreatieparken om privacy in vakantiehuizen te creëren. One Way Vision-folie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je wel van binnen naar buiten kunt kijken, maar niet andersom. Ideaal voor in toilet- en doucheruimtes, maar ook gewoon in de woonkamer.

Interieurfolie gebruiken voor een vakantiehuis

Of het nu om de ramen van de slaapkamer gaat of om verouderde kastjes, tafels en stoelen: je kunt met interieurfolie alle kanten op. De relatief lage kosten en de gebruiksvriendelijkheid van dit soort folies maken dit de perfecte oplossing voor elk recreatiepark. In het assortiment van Tripa vind je meerdere soorten folies voor binnen en buiten. Om de duurzaamheid van deze folies te vergroten, is het belangrijk dat deze op de juiste manier worden aangebracht. Let bijvoorbeeld op de applicatietemperatuur, de manier van snijden en het buigen van een folie. Daarom krijg je bij ons altijd technische informatie mee over de folie die je aanschaft. Bovendien kun je altijd contact met onze ervaren medewerkers opnemen wanneer je advies wilt over het gebruik van een van onze interieurfolies. We denken graag met je mee!

Interieurfolie in slaapkamer vakantiehuisje