Waarom minderen we met PVC?

pvc-free

PVC ( polyvinylchloride) is een kunststof die al bijna een eeuw gebruikt wordt ter vervanging van metaal of hout voor industriële en commerciële toepassingen. In vergelijking tot andere kunststoffen is het relatief goedkoop te produceren en laat het zich makkelijk verwerken, mits toevoeging van weekmakers waardoor het soepel wordt.

Binnen de sector van het digitaal groot formaat printen, vinden we PVC voornamelijk terug in dragers zoals zelfklevend vinyl, spandoeken en display-media.

Het nadeel van PVC in vergelijking tot andere kunststoffen is te vinden in de recycleerbaarheid ervan. Zo heeft PVC een veel hogere vuilverbrandingstemperatuur, waarbij schadelijke gechloreerde koolwaterstoffen vrijkomen. Daarnaast treden de weekmakers die nodig zijn om PVC soepel te maken na verloop van tijd uit de samenstelling van de kunststof, waardoor ze in het ecosysteem terecht komen.

Assortiment

In ons assortiment zoeken we altijd naar PVC-vrije alternatieven zodat je zelf de keus kunt maken voor welke variant je wilt kiezen.