Op vakantie zonder zorgen: zo zorg je voor je printer deze zomer

Op vakantie zonder zorgen: zo zorg je voor je printer deze zomer

De zomervakantie komt er weer aan! Velen van ons zullen er al naar uitkijken, maar het is belangrijk om er tussen al die voorpret door voor te zorgen dat je na de zomer weer eenvoudig aan het werk kunt. Dat doe je onder andere door je printers goed voor te bereiden op periodes waarin ze minder of niet gebruikt zullen worden. Hoe zorg je er nu voor dat jouw printer(s) er nog steeds goed bijstaan wanneer je terugkomt van vakantie? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Vakantie parasols op het strand

Tip 1: Zorg ervoor dat automatische cleaning door kan gaan

Veel printers hebben een automatisch schema voor cleaning. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat er geen inkt kan opdrogen of ophopen in de printer, wanneer je deze een tijdje niet gebruikt. Dat cleaningproces gaat vanzelf en je hoeft hier meestal ook niets voor in te stellen. De printer heeft hier echter wel stroom nodig. Het enige waar jij dus voor moet zorgen, is dat de machine de hele zomer lang onder spanning blijft staan. Zo kunnen je printers er zelf automatisch voor zorgen dat ze regelmatig schoongemaakt worden!

Tip 2: Zorg voor voldoende inkt en cleaningvloeistof

Om de automatische cleaning te laten gebeuren, is het ook belangrijk dat er genoeg cleaningvloeistof in de printer zit. Check dit dus altijd voordat je op vakantie gaat. Ook is het slim om ervoor te zorgen dat er nog voldoende inkt aanwezig is. Zo voorkom je dat er bijvoorbeeld restjes inkt gaan opdrogen of blijven steken in de printer. We raden dus aan om voordat je de kantoordeur achter je dichttrekt, goed het inktniveau te controleren.

Tip 3: Leeg de afvalfles voordat je gaat

Om ervoor te zorgen dat de automatische cleaning van de printer goed verloopt, is het ook belangrijk om de afvalfles te legen voordat je vertrekt. Zo heeft de printer genoeg ruimte om eventuele overbodige toner af te voeren. Je wil natuurlijk niet terugkomen en de melding ‘vervangen: tonerafvelfles’ zien staan!

Vakantiefoto strand

Tip 4: Verwijder materiaal uit de printer

Verwijder voordat je vertrekt al het materiaal, zoals papier, textiel of labels, uit de printer. Ook is het belangrijk om te controleren dat er geen druk meer op de aandrukwieltjes staat wanneer je een printer met snijplotter hebt. Op deze manier weet je zeker dat er niets achterblijft in de printer wat eventueel een storing zou kunnen veroorzaken terwijl je van de vakantie aan het genieten bent.

Tip 5: Voer een laatste onderhoudsbeurt uit

Als laatste raden we aan om vlak voordat je vertrekt nog een keer onderhoud uit te voeren aan de printer. Zo weet je zeker dat er geen storingen of gebreken zijn en is de printer in tiptop conditie tijdens je vakantie. Als er toch nog iets aan de hand blijkt te zijn, kun je dit eenvoudig oplossen voordat je vertrekt. Zo kun je met een gerust hart op vakantie! Wanneer je terugkomt, kun je direct weer aan de slag met printen.