One Way Vision-folie: do’s en don’ts

One Way Vision-folie: do’s en don’ts

One Way Vision-folie is populair vanwege de vele verschillende toepassingen van dit product. Van winkeletalages tot autoramen: je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Wel is het belangrijk om dit soort folie op de juiste manier aan te brengen. Daarom hebben we de do’s en don’ts van One Way Vision-folie voor je op een rijtje gezet.

Vrouw met muts One Way Vision folie

Do’s voor One Way Vision-folie

Breng One Way Vision-folie alleen aan op glas

One Way Vision-folie kan alleen aangebracht worden op glas. Let er dus op dat geen enkel onderdeel van het folie aangebracht wordt op verse verf, polycarbonaat, rubber, PVC of kunststof lijstwerk (bijvoorbeeld raamstijlen). Hier kan het folie niet goed op hechten, waardoor het sneller los zal laten.

Breng One Way Vision-folie aan op een schone ondergrond

Zorg er altijd voor dat het oppervlak waarop je One Way Vision-folie aanbrengt, volledig schoon is. Gebruik hiervoor geen zepen op basis van was, olie of lotion: deze kunnen op zichzelf weer een laag achterlaten die de hechting van het folie aantast. Voor het aanbrengen van One Way Vision-folie op autoramen, geldt dat elk residu van ruitenwisservloeistof verwijderd moet worden voordat de afbeelding wordt aangebracht.

Controleer de regels voor het aanbrengen van One Way Vision-folie op autoglas

De regelgeving voor het aanbrengen van One Way Vision-folie op autoglas kan per land of regio verschillen. Dit heeft vooral te maken met regels voor de minimale lichttransmissie van de folie. Het is dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regels bij het aanbrengen van dit soort folie op een autoruit.

Gebruik waar nodig optisch/glashelder laminaat

Sommige folies moeten na het aanbrengen gelamineerd worden. Een laminaat kan het folie beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals regen of mechanische belasting. Voor One Way Vision-folie gebruik je het beste een optisch/glashelder laminaat. Laat de afbeelding eerst minstens 12 uur hechten, voordat je het laminaat aanbrengt.

Breng OWV folie aan bij de juiste temperatuur

Het is belangrijk om One Way Vision folie bij de juiste temperatuur aan te brengen. Laat de folie altijd uitdampen voordat je het gebruikt en raadpleeg de datasheet voor de juiste verwerkingstemperatuur om te hanteren. Gebruik nooit warmte om een laminaat aan te brengen op een OWV folie.

Contra Vision folie in winkelstraat

Don’ts voor One Way Vision-folie

Breng One Way Vision-folie niet aan op getint glas of glas met een speciale coating

One Way Vision-folie is niet geschikt voor getint glas, e-glas of glas met een speciale coating. Denk hierbij aan antireflectie- of zelfreinigings-coatings. Wanneer je OWV folie aanbrengt op dit soort glas, zal het folie zich niet goed kunnen hechten.

One Way Vision-folie mag niet nat aangebracht worden

Voor alle geperforeerde raamfolies geldt hetzelfde: ze moeten droog aangebracht worden. Breng een One Way Vision-folie dus nooit nat aan. Dit betekent bovendien dat de afbeelding niet binnen 24 uur na het aanbrengen gewassen mag worden. Dit om onthechting van de lijm te voorkomen.

Afbeeldingen mogen niet overlappen

Vermijd bij het aanbrengen van One Way Vision-folie contact met de lijmlaag en zorg ervoor dat afbeeldingen stotend worden aangebracht. Bij het aanbrengen van meerdere folies naast elkaar mag er dus geen sprake zijn van overlap. Snijd de folie 1 tot 3 mm smaller dan de oppervlakte van het raam, zodat de randen van de folie zich optimaal kunnen hechten.