Waarom apparatuur leasen beter is dan kopen

Waarom apparatuur leasen beter is dan kopen

Steeds meer ondernemers, bedrijven en zelfs particulieren kiezen er tegenwoordig voor om apparatuur te leasen. Of het nu om printers gaat of om plotters, laminatoren of persen: ook bij Tripa zien we de belangstelling in leasing groeien. Bij ons heb je keuze uit financial of operational lease, waardoor je kunt bepalen of je zelf eigenaar wordt van je geleasede spullen, of de eigendom in handen van Tripa laat en een onderhoudscontract afsluit. De keuze voor financial lease zit hem vaak in de fiscale voordelen die deze manier van leasen brengt, terwijl operational lease betekent dat de geleasede apparatuur niet op je balans komt te staan. Hieronder leggen we je graag uit wat de voordelen zijn van leasen ten opzichte van kopen en hoe je dit eenvoudig bij Tripa kunt regelen.

Financiële kostenberekening

Voordeel 1: voorspelbare financiën

Of je nu een startende ondernemer bent of al jaren een succesvol bedrijf runt: je wilt natuurlijk altijd met de beste en meest geavanceerde apparatuur kunnen werken. Dat vergt echter vaak wel een flinke investering, die zeker startups in de huidige economie niet altijd zomaar kunnen opbrengen. Juist daarom is leasen zo handig. Zeker wanneer je veel apparatuur in één keer nodig hebt, is leasen financieel een stuk voordeliger. Zo kun je ook zonder groot startkapitaal meteen aan de slag. Je betaalt namelijk gewoon een vaste prijs per maand voor de printers, laminatoren en plotters die je leaset. Zo weet je ook meteen zeker dat je niet voor financiële verrassingen zult komen te staan.

Voordeel 2: ontzorging met een onderhoudscontract

Als we het toch over financiële verrassingen hebben: reparatiekosten kunnen onverwacht hoog oplopen. Door een onderhoudscontract af te sluiten wanneer je je apparatuur leaset, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Dit zorgt dus voor ontzorging: je bent ervan verzekerd kwalitatief hoogwaardige, goedwerkende apparatuur te hebben en als er een mankement blijkt te zijn, is een reparatie of vervanging dankzij een onderhoudscontract met alles inbegrepen zo geregeld.

Voordeel 3: hoogwaardige apparatuur

Wanneer je apparatuur leaset, kun je vaak kiezen voor de nieuwste modellen van de beste kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste serie printers van Canon of de best gewaardeerde plotters op de markt. Ook hier geldt weer dat je niet in een keer al je spaargeld hoeft in te leggen om de nieuwste apparatuur aan te schaffen, maar hiervoor simpelweg in termijnen betaalt.

Voordeel 4: opschalen en vernieuwen

Gaat het ineens zo goed met je onderneming dat je meer printers nodig hebt? Wanneer je een leasecontract hebt, is het eenvoudig om op te schalen. Ook is een update van de technologie vaak zo gedaan. Doordat leasecontracten vaak jaren duren, merken we bij Tripa dat we een goede band kunnen opbouwen met onze klanten, waardoor we vaak precies weten wat een bedrijf nodig heeft. Samen kijken we dan ook tegen het einde van je contract naar de mogelijkheden voor verlenging en vernieuwing.

Voordeel 5: kopen na een leasecontract

Als je een financial leasecontract aangaat, word je automatisch eigenaar van de geleasede apparatuur. Heb je gekozen voor operational lease, maar wil je aan het einde van je leasecontract  alsnog de apparatuur die je geleased hebt kopen? Dan is dit ook mogelijk. Hier staat slechts een klein bedrag tegenover. Veel van onze klanten vinden het handig om hun geleasede apparatuur uiteindelijk te kopen, omdat ze gewend zijn aan de apparatuur en precies weten waar ze aan toe zijn. Natuurlijk kunnen onze experts je altijd adviseren in deze keuze. Immers kan het ook zo zijn dat er inmiddels betere, meer geavanceerde apparatuur op de markt is verschenen die het overwegen waard is.

Lease apparatuur bij Tripa

Apparatuur leasen bij Tripa betekent dus een vaste uitgave per termijn zonder financiële verrassingen, terwijl je eenvoudig gebruik kunt maken van de beste en nieuwste apparatuur. Met ons onderhoudscontract hoef je je geen zorgen te maken over reparaties en je kunt de hoeveelheid apparatuur die je leaset eenvoudig aanpassen aan de behoeftes van je onderneming. Ben je overtuigd van de voordelen van leasen? Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.